
Vi vill att alla ska få ett grymt arbetsliv
LOs sommarkampanj ska ge både unga och nya på arbetsmarknaden de bästa förutsättningarna för ett bra arbetsliv. Unga ska ha koll på vad som gäller på jobbet, säger LOs Ungsekreterare Elsa Alm.

Tid, makt och pengar – Sveriges jämställdhetsbarometer 2022
Den svenska familjepolitiken är klassblind, det konstaterar LO i sin årliga rapport Sveriges Jämställdhetsbarometer. LO-förbundens medlemmar har inte samma möjligheter och rättigheter till att kombinera arbete och familj som andra på arbetsmarknaden.

LO: Inrätta en ta tillbaka kontrollen-kommission
Tiotals år av avregleringar, nedskärningar och korruption har skadat samhället allvarligt. LO kräver nu att en kommission tillsätts för att återta kontrollen över samhällsutvecklingen.

Död, fusk och svek. Arbetslivskriminalitet i Sverige
Varje dag pågår brott mot arbetare i Sverige. Arbetslivskriminalitet är systematiskt fuskande och regelöverträdelser som riskerar arbetares liv och hälsa.

Starkare fackföreningar för en mer perfekt union
LO arrangerar seminarium tillsammans med Frankrikes respektive Tysklands ambassader om hur fackliga organisationer och socialt partnerskap kan stärka och forma EU i tider av globala utmaningar och konflikter.

Vilken ekonomisk politik behöver Sverige de närmaste åren?
LO-ekonomerna diskuterar tillsammans med namnkunniga gäster läget i svensk ekonomi. Gästar oss gör Annika Sundén, fd Arbetsförmedlingen, Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige samt Sven-Olov Daunfeldt, Svenskt Näringsliv.

Arbetslivskriminalitet - kampen för ordning och reda
I den här rapporten beskrivs arbetslivskriminaliteten och vad som behöver göras för att bekämpa den. Rapporten ger också en inblick i fyra utsatta branscher drabbade av arbetslivskriminalitet.

Ekonomiska utsikter våren 2022
Arbetslösheten biter sig nästa år fast på höga nivåer, enligt LO-ekonomernas senaste konjunkturprognos. Samtidigt sker en global omläggning av finanspolitiken i åtstramande riktning vilket vore fel väg att gå för Sverige nu.

Välfärdsgapet 2022
Rapporten Välfärdsgapet är en årligen återkommande analys av behoven i välfärden. I rapporten görs en beräkning av hur mycket resurser som krävs under de närmaste fyra åren och vilka reformer som måste genomföras för att trygga en jämlik välfärd.