Fråga facket Fråga facket

Ytterst allvarligt politiskt läge

Opinionsbildning Sverige befinner sig i ett ytterst allvarligt läge efter att Sverigedemokraterna röstat för de borgerliga partiernas budgetförslag i riksdagen och extra val har utlysts. Nu har vi hamnat i ett läge där hela det politiska systemet hålls som gisslan av ett högerextremt parti som inget hellre vill än att slita landet itu.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Från LOs sida välkomnar vi ett nyval som kommer att tydliggöra skillnaderna i Svensk politik. Mellan å ena sidan löntagarinriktade reformer för att minska klyftorna, få ner arbetslösheten och förbättra skolan och välfärden. Eller å andra sidan fortsatt borgerlig politik där fler skattesänkningar står i centrum till priset av mer otrygghet både på arbetsmarknaden och i samhället i stort.

– Det är LO-medlemmarna som får ta smällen av att man nu inte kan vidta kraftfulla åtgärder mot arbetslösheten. Det är de som lider mest av att klyftorna kommer att öka när inte a-kassan och sjukförsäkringen förbättras och det är de som drabbas värst av att inte välfärden prioriteras, säger Per-Erik Johansson ordförande för LO-distriktet i Norra Sverige.

LO kommer precis som i den förra valrörelsen att jobba stenhårt för att få till stånd en socialdemokratiskt ledd regering.

– Vi inom LO har redan dragit igång förberedelserna för en intensiv valrörelse. Självförtroendet är stort inom LO-leden efter den framgångsrika valkampanj som genomfördes inför valen i september. Vår valmaskin är redan i rörelse avslutar Per-Erik Johansson.

För mer information:

Per-Erik Johansson, ordförande LO-distriktet i Norra Sverige
Telefon: 070-589 50 35
E-post: per-erik.johansson@ifmetall.se

 

Camilla Friberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.