Fråga facket Fråga facket

Nya nätutbildningar

Facklig utbildning LO erbjuder utbildningar på nätet för dig som är förtroendevald eller medlem i facket. Det finns främst korta självstudiekurser om fackliga frågor och arbetsrätt.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

LO och förbunden har tagit fram cirka tio nätutbildningar i olika fackliga ämnen. De är främst tänkta som korta självstudiekurser men går också utmärkt att använda som diskussionsmaterial i "vanliga" kurser, på möten eller konferenser. Målgruppen är förtroendevalda och/eller medlemmar i facket som behöver repetera något, lära sig något i väntan på en "vanlig" kurs eller lära helt nytt.

Nätutbildningarna är öppna för alla, någon inloggning behövs inte. De ämnen som finns i utbudet är arbetsrätt, omställningsstöd, samtalsträning, pensionsboken, kollektivavtal och en kort facklig grundkurs för ungdomar som heter The Defenders. Innehållet varierar så klart men alla eller nästan alla nätutbildningarna innehåller fakta-texter, frågor och övningar av olika slag, förklarande illustrationer, självtester, hänvisningar till att lära mer samt utvärderingar.

Du kan läsa mer om utbildningarna här. Där hittar du också länkar till nätutbildningarna, i menyfältet till höger på sidan. 

Linda Kvenås
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.