Fråga facket Fråga facket

Historiskt representantskap

LO-distriktet har för första gången anordnat års- och höstmöte helt digitalt! Med anledning av pågående pandemi fattades beslutet att ombud och gäster skulle närvara på distans.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

Den 26 november 2020 anordnade LO-distriktet både sitt års- och höstmöte helt digitalt. På grund av Covid-19 flyttades vårens årsmöte fram i tiden, och båda representantskapen anordnades under samma dag och under trygga former för samtliga närvarande.

Mötesordförande på dessa båda möten var ett välbekant ansikte, Ronny Johansson som tidigare jobbat på LO-distriktet och nu arbetar på Avtalat med försäkrings- och pensionsfrågor.

LOs ordförande Susanna Gideonsson gästade årsmötet och berättade om aktuella frågor inom LO, bland annat EU:s minimilöndirektiv och avtalsrörelsen. Hon hyllade även alla förtroendevalda för det viktiga arbete dom utför.

Carola Andersson, IF Metall, fick förnyat förtroende som vice ordförande för LO-distriktet. Vi gratulerar henne och övriga ny- och omval samt tackar de som avslutat sina uppdrag.

Ett uttalande för en frisk sjukförsäkring togs av representantskapet, det kan ni läsa i sin helhet nedan.

 

Uttalande – människovärde måste prioriteras marknadsvärde

Från LO distriktets sida genomför vi just nu en kampanj för en frisk sjukförsäkring. Vi vill bilda opinion för en sjukförsäkring som är precis den trygghet den är tänkt att vara. Fast vi vill också visa människorna bakom statistiken. Det handlar om människor av kött och blod.

Alla kan bli sjuka och vem som helst av oss kan drabbas. Det är glädjande att se att det nu finns politisk majoritet för ett uppluckrande av de orimliga 180-dagars reglerna. Bra, men från LO-distriktet vill vi mer.

Vi kräver fortsatt en frisk sjukförsäkring som utgår från individen och inte stelbenta regelverk. Människovärde måste prioriteras marknadsvärde.
När man som individ behöver det som mest ska de gemensamt finansierade trygghetssystemen vara som starkast.

Representantskapet för LO-distriktet i Norra Sverige

Linda Kvenås
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.