Fråga facket Fråga facket

LO och S föreslår förbättringar på arbetsmarknaden

Kollektivavtal Distriktets ordförande Per-Erik Johansson välkomnar beskedet att LO och Socialdemokraterna enats om ett gemensamt reformprogram för ordning och reda på arbetsmarknaden.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

 

Genom uppluckringar i anställningsskyddet, en hög arbetslöshet och en regering som har stått passiv har pressen på löner och villkor hårdnat. Regeringen har bedrivit en politik som medvetet har bidragit till att otryggheten breder ut sig och som har misslyckats med jobben. Därför presenterar Socialdemokraterna och LO tio ordningsregler för svensk arbetsmarknad.

"Det är med stor tillfredsställelse och glädje jag nu kan konstatera att det på ett antal för våra medlemmar viktiga frågor finns ett gemensamt reformprogram för ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Tillsammans med det sedan tidigare överenskomna kravet om att det ska fogas ett socialt protokoll till EU- fördraget ger detta oss och våra medlemmar råg i ryggen inför framtiden. Dessa frågor, tillsammans med åtgärder för bättre arbetsmiljö, är avgörande för hur vi ska ha det på jobbet imorgon. Det som nu krävs är att Socialdemokraterna ges möjlighet att förverkliga detta i regeringsställning." säger Per-Erik Johansson ordförande för LO-distriktet i Norra Sverige.

Läs reformprogrammet i sin helhet här.

 

Camilla Friberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.