Fråga facket Fråga facket

Distriktets ordförande är positiv till LOs krav på S inför valet

LO går in i valåret 2022 med tydliga krav och förväntningar på Socialdemokraterna. LOs valplattform har fokus på bland annat rejäla satsningar på vård och omsorg, offentliga investeringar och full sysselsättning.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO går in i valåret 2022 med tydliga krav och förväntningar på Socialdemokraterna. I onsdags presenterades LOs valplattform och fokus ligger på bland annat rejäla satsningar på vård och omsorg, offentliga investeringar och full sysselsättning.

LO-distriktets ordförande Krister Johansson gillar det han ser.
- Tydliga krav som gynnar medlemmarna i LOs förbund. Nu krävs bara att vi jobbar så bra med valrörelsen att vi ger Socialdemokraterna ett så starkt mandat som möjligt att genomföra politiken. Det måste vara slut på politiska kompromisser där nyliberala partier ges inflytande.

Till det kräver LO att karensavdraget ska avskaffas för gott och att a-kassan och sjukförsäkringen stärks och repareras.

Krister är även nöjd med de tydliga kraven på ordning och reda på arbetsmarknaden.
- Vi kan aldrig acceptera att människor utnyttjas under slavliknande förhållanden på svensk arbetsmarknad. Det är både inhumant och dessutom så hotas fundamentet i den svenska modellen och det fackliga löftet. Det är dags att återta kontrollen.

Linda Kvenås
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.