Fråga facket Fråga facket

Facket på vinterjobbet

Ung i facket I tjugo år har LO genom Facket på sommarjobbet och Facket på Vinterjobbet varit ute och informerat om rättigheter och skyldigheter på jobbet. Nu är det dags igen! Under vecka 10 är vi i Norrbottens fjällvärld och pratar med ungdomar som vinterjobbar.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

 

Målgruppen är unga människor som precis är på väg ut i arbetslivet men även givetvis alla som är intresserade av facket och veta vad som gäller på arbetsmarknaden.

Det nummer som tidigare bara använts i riktade kampanjer såsom sommar- och vinterjobbet är nu aktivt året om för att svara på frågor 020-56 00 56, alla kan ringa för att få svar på sina frågor om kollektivavtal eller andra arbetsrelaterade frågor.

De allra flesta arbetsgivare sköter sig och följer lagar och avtal. Tyvärr finns det dock arbetsgivare som ser sin chans att utnyttja det faktum att någon är ung och oerfaren och inte känner till sina rättigheter.

Det kan till exempel handla om övertidsersättning som inte betalas ut eller att man får stanna hemma utan lön om vädret inte är okej eller inte får semesterersättning.

Nu åker LOs unga förtroendevalda medlemmar ut på den årliga rundturen i fjällvärlden och kommer att besöka Riksgränsen och Björkliden under torsdag till söndag 6-9 mars.