020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Norra Sverige

Långt kvar till jämställdhet i de norra länen

Jämställdhetsbarometern 2018

2016 tjänade arbetarkvinnor i Västerbottens län i genomsnitt 17 523 kronor i månaden, medan en manlig tjänsteman tjänade 36 273 kronor. Det visar regionala siffror ur LOs rapport Sveriges Jämställdhetsbarometer 2018.

Vi söker en ny arbetskamrat!

Arbetskamrat

LO-distriktet i Norra Sverige söker en assistent med god erfarenhet av ekonomihantering till distriktskontoret i Umeå. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde den 14 maj 2018.

LO vill höja skolresultaten genom ny satsning på lärfritids

Lärfritids

Genom en ny satsning på lärfritids - en mer pedagogisk verksamhet med bland annat fler vuxna - ska alla barn, oavsett var man bor, kunna gå på fritids. Därmed kommer också skolresultaten att höjas, menar LO.

God jul & gott nytt år!

God Jul 2017

En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar vi alla medlemmar, förtroendevalda och samarbetspartners.

Få tar chansen till extra pappapengar

Pappaledighet

För tredje året i rad ökar pappors uttag av föräldrapenningtillägget på riksnivå. Men i Västerbottens län har endast 4 procent av papporna tagit ut hela den ersättning som de har rätt till. I Norrbotten är siffran något bättre, 5 procent.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Kvinnlig fägring och machokultur?

Utifrån rapporten "Kvinnlig fägring och machokultur? Sexuella trakasserier i arbetslivet bland LO-förbundens medlemmar" ställs både fack och arbetsgivare till svars: vad krävs, fackligt och politiskt, för att motverka sexuella trakasserier på LO-förbundens arbetsplatser?

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev


Ja, jag godkänner att LO behandlar mina personuppgifter. LO kommer inte dela mina personuppgifter och jag kan avanmäla mig när jag vill.