
Visstidsanställningar vanligare i arbetaryrke
Skillnaden i anställningsvillkor mellan arbetare och tjänstemän blir allt större. Det gäller inte minst anställningsformer där skillnaden nu är den största som uppmätts på 2000-talet och skillnaden tycks bara öka.

Nominera till årets fackliga hjältedåd 2021
Vem eller vilka har utfört ett fackligt hjältedåd det senaste året? Nu är det dags att nominera någon du känner till Årets fackliga hjältedåd 2021.

Det är en osäker tillvaro att få timlön
På tvätteriet passerar en oavbruten ström av tvätt. Jobbet är tufft och arbetsvillkoren otrygga. Bunga gjorde åtskilliga arbetspass genom åren som timanställd.

LO släpper rapporten Vi som inte jobbade hemma
Hur har coronapandemin påverkat kvinnor och män i arbetaryrken? I vilken utsträckning har de kunnat skyddas från smitta och vad har det inneburit för deras anställningar?

Arbetsmiljöutbildning
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark medverkar vid LO-distriktens arbetsmiljöutbildning.

Vad är arbetets mening?
Författaren och utredaren David Eklind Kloo och LO-utredaren Carola Löfstrand samtalar om arbetets mening, vad vi gör på jobbet, vad jobbet gör med oss, vår framtidstro samt välbefinnande och hälsa.

Vi som inte jobbade hemma
En ny rapport från LO visar att kvinnliga arbetare har betalat ett högt pris under pandemin, både ekonomiskt och arbetsmiljömässigt. Nu riskerar samhället att bygga upp en hälsoskuld till arbetarkvinnorna som står i frontlinjen.

Makteliten – håller ställningarna
Den genomsnittliga inkomsten för en vd på ett svenskt storföretag motsvarar 60,2 industriarbetarlöner. Det visar LOs årliga granskning av inkomsterna för samhällets maktelit.

Anställningsformer år 2020
År 2020 var totalt 4,4 miljoner personer anställda i Sverige. Av dessa var 637 000 personer, 14 procent, tidsbegränsat anställda. Skillnaden är dock stor mellan arbetare och tjänstemän.