Fråga facket Fråga facket

Skolinformatörsutbildning


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

Att vara skolinformatör är kanske det absolut viktigaste uppdraget inom facket. Kanske också det roligaste. Men det är inte bara att kliva in i en klass och köra, det krävs att du vet vad du håller på med. Och det får du reda på under denna kurs.


Som skolinformatör håller du klassrumspresentationer på gymnasienivå om facket och om hur arbetsmarknaden fungerar. Du talar om vilka rättigheter och skyldigheter man har som anställd, allt för att ge eleverna en bra start på sitt yrkesliv.


Med dina kunskaper och erfarenheter kan du hjälpa framtida elever slippa uppleva allt det dåliga som vi fackliga vet att många unga blir utsatta för på arbetsplatsen.


Under utbildningen kommer du att stärka dina egna kunskaper om facket och om samhället, kanske se sammanhang du tidigare inte sett. Du kommer att få bekanta dig med det material vi använder, lära dig om pedagogik, retoriska verktyg samt att öva på att prata inför en grupp. 

Målgrupp
Medlemmar som vill bli facklig skolinformatör

Förkunskapskrav
Om Facket eller motsvarande utbildning/kunskaper

Adress
Medleforsvägen 2
Skellefteå

Kursanordnare
LO-distriktet i Norra Sverige

Kostnad
Kostnadsfri

Ekonomi
Förbundet ersätter deltagaren med utbildningsarvode

Övrig information
Kurslängd: Tre dagar/24 timmar
Detta är en hybridutbildning, man kan delta digitalt från hela landet eller fysiskt om man tillhör LO-distriktet i Norra Sverige

Ansök senast 2023-09-27Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information