Fråga facket Fråga facket

Om Rasism


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

Hur kommer det sig att vårt svenska samhälle blir mer och mer polariserat? Trots att vi lever i ett av världens mest upplysta länder har vi svårt att prata om rasism och främlingsfientlighet. Varför? Vad betyder egentligen uttrycket “Att stå upp för alla människors lika rätt och värde”?


Vad är rasism och hur uppstår den? Det är en av frågorna som kommer att besvaras under denna utbildning. Vi kommer att titta på politiska strömningar i Sverige och i världen, men även på oss själva som grupp och som individer.


Det är väldigt enkelt att peka på andra utan att själv reflektera över sin egen roll i, och sina egna möjligheter till att vara en motkraft. Vad kan vi som facklig organisation, och du som enskild medlem, göra för att motverka en mer utbredd rasism. Hur beter vi oss på våra arbetsplatser och i vårt samhälle? Hur beter du dig?


Vi reder ut vilka krafter och känslor som vanligtvis ligger bakom ett förtryck av andra människor och hittar strategier för att motverka dessa. 

Målgrupp
Medlemmar som är under 30 årMedlemmar upp till 30 år

Förkunskapskrav
Om Facket och Om Samhället eller motsvarande utbildning/kunskaper

Adress
Skolgatan 59
Umeå

Kursanordnare
LO-distriktet i Norra Sverige

Kostnad
Kostnadsfri

Ekonomi
Förbundet ersätter deltagaren med utbildningsarvode

Övrig information
Kurslängd: Tre dagar/24 timmar
Detta är en hybridutbildning, man kan delta digitalt från hela landet eller fysiskt om man tillhör LO-distriktet i Norra Sverige

Ansök senast 2023-10-10Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information