Fråga facket Fråga facket

Vi söker en verksamhetsassistent med kommunikationsansvar

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att arbeta med opinionsbildning, kommunikation och sociala medier. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Luleå.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Vi söker en medarbetare som vill vara med och utveckla LOs verksamhet och kommunikation.

Tjänsten är placerad på kontoret i Luleå, och totalt blir vi 7 medarbetare som finns placerade på kontor i Umeå, Skellefteå och Luleå. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

LO-distriktet i Norra Sverige samordnar verksamheten i nära samarbete med förbundsavdelningarna och de lokala LO-facken. En stor del av vårt arbete är opinionsbildande insatser, där ett strategiskt informations- och kommunikationsarbete sker kring LOs frågor och varumärke. Intresset kring LOs position i samhällsfrågor är stort och tempot är periodvis högt. Det innebär att du trivs med att arbeta strukturerat och effektivt med flera arbetsuppgifter parallellt. Tjänsten kan innebära arbete på obekväm arbetstid.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Arbeta med opinionsbildning, kommunikation och sociala medier
  • Processledare (planera genomförande av utvecklingsarbeten genom att föreslå en plan, modell och/eller struktur för olika aktiviteter/projekt)
  • Administratör av vår digitala plattform inom Microsoft 365
  • Verksamhetsadministration och allmänna kontorsgöromål

Kvalifikationer och erfarenheter

Du har treårig gymnasieutbildning. Du har erfarenhet av opinionsbildning, kommunikation och sociala medier. God erfarenhet och stor kunskap kring Microsoft 365. God erfarenhet av administrativt arbete, att samordna, organisera och prioritera. Erfarenhet av arbete i facklig och/eller politisk verksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, lösningsorienterad och serviceinriktad. Du har ett gott omdöme, är noggrann och strukturerad. Du är kreativ, handlingskraftig, självgående, utåtriktad och har en god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Frågor om tjänsten

För frågor om tjänsten svarar Maria Östberg, distriktschef, maria.ostberg@lo.se, 070-628 26 04
Facklig kontaktperson för Handels är Hanna Sundqvist, hanna.sundqvist@lo.se, 070-522 23 59

Välkommen med din ansökan senast den 1 september 2023 till maria.ostberg@lo.se

Linda Kvenås
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.